Over ons

Voor de Utrechtse Zorgacademie en de Gooise Zorgacademie staat de student en zijn of haar talent centraal. De opleiding draagt zorg voor een veilige leeromgeving waarin de talenten van de student tot bloei kunnen komen.

De student staat aan het begin van een loopbaan of aan het begin van een loopbaanverandering. De theorie van de opleiding en de praktijk van het beroepenveld geven inhoud aan deze loopbaan waardoor de student de mogelijkheid heeft zich te ontwikkelen tot een excellent professional.

Deze professional zal met trots zijn beroep uitoefenen in een veranderende samenleving. De student geeft sturing aan zijn leerproces, binnen de mogelijkheden van de opleiding, waarbij de student in samenwerking met studiegenoten nieuwe kennis opdoet.

De opleiding biedt de student de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot een professional in de zorg waar de zorgvrager centraal staat. Dit betekent dat de student een visie op zorg heeft welke symbool staat voor toewijding, accuratesse, sociaal geëngageerd, kwaliteit- en toekomstgericht.

De opleiding streeft naar een professional in de zorg die zich onderscheid van anderen. Een verpleegkundige en verzorgende die uitvoert waar hij voor staat. Naar de zorgvrager, naar familie en naasten, naar zijn collega’s en naar zichzelf.