Aan het woord

yasemin

“Ik droom van een baan als kinderarts. Ik doe er alles aan om dat uit te laten komen. Natuurlijk is het vanaf het mbo nog een hele lange weg. Dat weet ik, maar ik ga ervoor. Ik wil mijn doel echt bereiken.”

Yasemin Kazdal (17 jaar) uit Utrecht is eerstejaars bij de opleiding Verzorgende IG (niveau 3) bij de Utrechtse Zorgacademie. “Ik wil al jaren kinderarts worden. Als kind had ik het hier al over. Ik vind studeren leuk en ik ben gek op kinderen. Ik begon op het vmbo. Nu doe ik niveau 3 op het mbo, straks niveau 4. Daarna ga ik door naar het hbo en dan naar de universitaire opleiding geneeskunde.”

Leuke klas
“Ik zit in een hele leuke klas. In het begin was het even wennen na het vmbo. De overgang naar het mbo was best groot. Voor mij waren alle vakken nieuw. Je moet veel zelfstandig werken. Gelukkig zit ik in een leuke klas. Als ik iets niet snap, vraag ik het aan de docent. Dat kan altijd. Je krijgt de tijd om iets onder de knie te krijgen. Ik ben heel erg gemotiveerd. Het valt me op dat iedereen dat in onze klas is.”

Stage
“Na de Kerstvakantie ga ik stage lopen bij het woon- en zorgcentrum ’t Huis aan de Vecht in Utrecht. Daar heb ik nu al zin in. Natuurlijk ben ik ook een beetje zenuwachtig. Maar het lijkt me heel leuk om nieuwe dingen te leren.”

Over tien jaar
“Heb ik jaren gestudeerd. Dat vind ik helemaal niet erg, want ik wil mijn doel bereiken. Mijn ouders zeggen: ga er honderd procent voor. Als kind had ik het al over een baan als kinderarts. Ik wil later in een ziekenhuis werken,” zegt Yasemin Kazdal.